NBTC Lezing & BorderTrofee 2016

 

Afgelopen zaterdag had de NBTC in de ochtend een lezing over Border Terrier & Jacht georganiseerd. Deze werd gegeven door dhr. Bill Shorthose uit Schotland. Super leuke en interessante lezing. Altijd zo mooi om verhalen uit het veld te horen. Geeft weer een mooi beeld waar de Border eigenlijk voor gefokt is. Ja hij is super schattig, heerlijke knuffel, maar vergeten mogen we niet, dat hij absoluut voor een kill gaat wanneer nodig. Zoals bij de vos of das, als zij onder de grond in het donker aan het werk zijn. Stoere hondjes zijn het, hoe schattig ze er ook uit zien.

In de middag was de jaarlijkse Bordertrofee, voor alle definitief Ned. kampioenen en CAC/RCAC winnaars van afgelopen jaar. Gekeurd werd er door dezelfde Bill Shorthose, die in zijn lezing al duidelijk naar voren had laten komen waar hij vooral op let bij een Border. In staat om te werken en in topconditie om dit alles uit te kunnen voeren.

Wij hadden in ieder geval een super dag. Bij de Veteranen werd Cayra (bijna 11 jr inmiddels) verkozen tot Beste Veteraan. Super trots, want ze liep in haar berenkostuum 😉

In de jeugdklasse hadden we Ziva ingeschreven. Ook die ging, zoals gewoonlijk, als een speer. Bill was erg gecharmeerd van Ziva en maakte haar dan ook Beste Jeugdhond.

Lizzy stond in de open, deed het geweldig, maar met haar 8 jaar, kan ze niet meer tegen de jongeren op natuurlijk. Geeft niets. Mooi rapport gekregen en natuurlijk super trots op die meisje ook 🙂

Het was een geweldig leuk, gezellig en interessant weekend om op terug te kijken.

 

Lizzy open klasse   Cayra beste veteraan  Ziva beste jeugdhond