Agria Winner & EDS Herning Denemarken

Woensdag 17 mei met ons drietjes ( Marja, Annemarie & Daniëlle) en 4 van onze hondjes (Ranger, Bluff, Buffy & Raven) in de camper naar Herning in Denemarken.

In Herning aangekomen, had Debby van de Jack Russels een mooi plekje tegenover hun op de camping vrijgehouden. Dit was natuurlijk super gezellig en heel handig, bleek later. Wij kregen het gas niet aan 😉 dus eten opwarmen bij de buren… hahahaha We hebben heerlijk aan de macaroni gezeten met ons 5en.

Donderdag was de Agria Winner. Vroeg op want de keuringen van de bordertjes (26 ingeschreven) startte om 09u00.  We hadden een leuk plekje naast de ring bij Yvonne, de fokster van Ranger.  Die het super leuk vond haar kleine (inmiddels puber) ventje terug te zien.

Ranger mocht het opnemen tegen zijn halfbroer (zelfde papa). Hij deed het super en kreeg een 2 Uitmuntend. Buffy en Bluff stonden samen in de ring. Beide gingen top, helaas geen plaatsing, maar beide wel een mooie Uitmuntend. Raven mocht als allerlaatste de ring in. Ze moest even inkomen, maar ze deed het perfect en kreeg 1 Uitmuntend CK Agria Veteranen Winner 2023. Eindkeuring met alle teven, had ze geen kans meer tegen de jonkies, maar de veteranen reu werd wel verslagen, dus Beste Veteraan geworden. Op naar dag 2.

Vrijdag de Euro Dogshow op het programma. Alweer vroeg op, want ook deze dag de bordertjes  (39 inschrijvingen) van 09u00 de ring in.

Ranger mocht het spits afbijten in de jeugdklasse (3). Ranger deed super zijn best en showde zich van zijn beste kant. Hij had meer verdiend, maar 2 Uitmuntend is natuurlijk ook super knap van onze puber. Bluff en Buffy stonden weer samen in de ring in de kampioensklasse (10). Bluff helaas geen plaatsing maar wel weer een mooie Uitmuntend. Buffy deed ons allen verbazen en kreeg 3 Uitmuntend en ook nog 3e beste reu. Raven had nu weer helemaal door hoe het werkte en liep voortreffelijk in de veteranenklasse (2). Ze behaald 1 Uitmuntend en een tweede titel: European Veteran Winner 2023. Beide veteranen heren hadden een ZG, dus Raven was ook meteen Beste Veteraan. Eindkeuring erering is helaas niks geworden (ondanks de aanmoedigingen van Anouk). We eindigden deze avond met een heerlijke BBQ met Debby en Douwe.

Wat hebben we genoten van ons tripje Denemarken. Het was super gezellig, vele bekenden weer gezien en heerlijk tijd gehad met onze overburen op de camping. Nu eens bedenken waar we nog meer naar toe gaan 😉

Welkom Onyx

Vorig jaar augustus hebben we Ranger (Tusneldas House of Rhapsody Ranger) uit Denemarken opgehaald. Nu is er sinds eind april ook nog een lief vriendinnetje bij hem komen wonen uit Duitsland.

Jumping to Rhapsody from Discovery Borders, oftewel Onyx is bij onze Dawi’s Rhapsody familie gekomen. Onyx is uit de combinatie Axtoca’s Crazy Horse on Olderhill – Be My Cookie from Discovery Borders.

Onyx haar grootouders zijn weer terug te leiden naar onze eigen kennel. Opa Ethan (Fortune Cookie from Dawi’s Rhapsody) en Oma Yuma (Eye-Catcher from Dawi’s Rhapsody). Dat is natuurlijk super fijn om door te kunnen gaan met je eigen lijnen erachter.

We hopen dat Onyx, en natuurlijk ook Ranger, een mooie showcarrière tegemoet gaan en heel oud mogen worden bij ons.

Onyx & Ranger

Cayra Cyara from Dawi’s Rhapsody

We begonnen het jaar 2023 helaas met het moeten laten gaan van Cayra.

Maandag 30 januari startte niet zo fijn. Cayra had hoge koorts en wilde helemaal niks. Na onderzoekje bij de dierenarts bleek ze echt heel ziek te zijn en haar lever was het aan het opgeven. Keuze was moeilijk, maar snel gemaakt. Cayra was 16,5 jaar oud en heeft super mooie en enorm lieve pupjes voor ons nagelaten. Voor altijd in ons hart ons lieve Beertje Paddington.

Cayra is een dochter van Vaggio Milo of Briddy’s Home en Adventuress from Dawi’s Rhapsody. 31-08-2006 / 30-01-2023.

Vesper 30-08-2019 / 02-09-2022

 

Dat los laten iets moeilijks is, dat weten we allemaal. Dat dit met een hondje van 3 jaar al moet, is nog moeilijker. Maar houden van is ook loslaten!

Vesper (Quality Optima from Dawi’s Rhapsody) bleek een aangeboren levershunt te hebben. Symptomen altijd verborgen gebleven tot afgelopen week. Vesper was erg ziek ineens. Achteraf gezien niet ineens, maar dat zie je pas als plaatje helemaal compleet is.

 

Een aangeboren levershunt, die werd vastgesteld door een bloedonderzoek en een echo, is een bloedvat wat buiten de lever om loopt en dus niet gezuiverd wordt. Hierdoor vergiftigd het lichaam zichzelf dus door weer ongezuiverd en vies bloed terug in het lijf te brengen. Dit verklaarde wel veel. Waarom ze altijd toch zo klein is gebleven en nog een aantal dingen werden ineens heel duidelijk.

 

Loslaten was het enige juiste wat we konden doen. Ons kleine lieve meisje is er niet meer. Ze heeft een mooi plekje gekregen naast Ome Spikey. Rust zacht lief spinnetje en ik hoop dat je daarboven de hele boel op stelten zet, zoals JIJ dit alleen kan.

Internationaal Kampioen

Over the Moon from Dawi’s Rhapsody, beter bekend bij iedereen als Bluff, heeft er weer een super mooie titel bij gehaald dit weekend.

Op de show in Mechelen Belgie werd (21-08) Bluff door keurmeester Jos de Cuypere (Be) beste reu en BOB gemaakt. Bluff behaalde hiermee het laatste benodigde CACIB om de titel Internationaal Showkampioen te mogen aanvragen bij de FCI.

Super trots zijn we op beide natuurlijk.

Deens Kampioen

Tripje Denemarken naar de CAC show in Horsens gaf ons een mooi cadeautje mee terug.

Zaterdag 6  augustus richting Horsens gereden om zondag 7 augustus CAC show te lopen met Ethan. In Scandinavië heb je als kampioenshond, maar 1 CAC nodig om kampioenstitel van dat lang binnen te halen. Fingers crossed.

Er waren 11  bordertjes ingeschreven onder keurmeester  Annika Ulltveit-Moe (SE)

Super gelukje hadden we. Ipv met 4 reuen in de kampioensklasse te lopen, waren we maar met twee. Ethan kreeg een mooie 2 Uitmuntend en RCAC. Aangezien de andere reu al Deens Kampioen is, schoof het CAC door naar Ethan.

Whoop Whoop dat is nog eens mazzel! Ethan nu dus ook Deens kampioen. Wat een leuke verrassing. Super trots natuurlijk. Onze eerste Deens kampioen binnen de kennel.

 

Best in Groep 3

Afgelopen weekend was Outdoor Summer show De Utrecht.

Zondags werden de bordertjes gekeurd door Elly Weggemans.

Natuurlijk waren we als Dawi’s Rhapsody weer zeer goed vertegenwoordigd. Alle uitslagen op de showuitslagen pagina.

 

Maar een ding willen we hier even benoemen: Kind of Blue from Dawi’s Rhapsody werd vanuit de kampioensklasse Best of Breed. In de erering keurde Elly ook. Buffy showed his socks off………….. het werd beloond met een mooie Best in Groep 3. Hiermee is Buffy ook gekwalificeert voor de Hond van het Jaarshow.

Super trots weer op al onze hondjes op de show. Ze gedragen zich super netjes in de ring en laten zich super goed zien. Trots ook op onze puppy-eigenaren.

Dank aan Hannie voor deze prachtige foto’s in de Ere-ring.